A Visit to Tai Lam Tunnel on 2012-2-15 ‹ BACK
A Visit to Tai Lam Tunnel on 15 February 2012

On 15 February, a group of 25 Form 4 students had the chance to visit Tai Lam Tunnel. The visit was organized by Route 3 (CPS) Company Limited and on the trip the students were introduced to:

1. the profile and business nature of the company;

2. the operation of Tai Lam Tunnel; and

3. the career opportunities the company offers and the entry requirements

Let's see what the students have to say about this visit.



After the visit, I understood more about the profile and business nature of this company. By visiting Tai Lam Tunnel and its control Room, I learnt more about the operation of the tunnel especially its emergency plans. Moreover, I was introduced to a range of duties and different positions within such a facility.

In the Q & A session, I learnt more about the entry requirements and the career paths of the company’s employees. I'm thankful for the experience as it may prove beneficial in helping me with my future career choices.

Yip Sze Ting (4G-25)




這 是 一 次 很 有 意 義 的 參 觀 活 動 ,我 不 但 可 以 更 了 解 大 欖 隧 道 及 三 號 幹 線 的 運 作 ,更 可 進 一 步 認 識 隧 道 公 司 各 個 部 門 的 工 作 範 圍,如 人 力 資 源 及 行 政 部、財 務 部、營 運 部 及 工 程 部 等。參 觀 過 程 中 我 們 還 可 進 入 隧 道 公 司 的 控 制 室,親 身 了 解 工 作 人 員 如 何 監 測 整 條 隧 道 及 三 號 幹 線 高 速 公 路。此 外,工 程 人 員 更 示 範 了 如 何 拖 走 在 隧 道 內 的 壞 車,實 在 令 我 大 開 眼 界!
在 問 答 環 節 中 ,我 更 了 解 到 做 公 關 工 作 的 入 職 要 求,這 給 我 在 將 來 大 學 的 選 科目 標 起 了 莫 大 的 作 用!
是 次 的 參 觀 活 動 真 的 讓 我 獲 益 良 多,是 一 次 難 忘 又 有 趣 的參 觀 經 驗!

黃艾 (4G-20)




小 時 候 我 經 常 和 父 母 一 起 去 燒 烤,很 多 時 都 會 經 過 隧 道,我 便 想 隧 道 是 如 何 弄 出 來 的,香 港 有 多 少 條 隧 道 等 等......經 過 今 天 的 深 入 認 識,我 終 於 知 道 答案 了 。原 來 興 建 一 條 隧 道 是 需 要 很 多 的 人 力 物 力,每 一 條 隧 道 都 是 很 多 人 共 同 努 力 得 來 的 成 果。所 以 經 歷 這 次 參 觀 後,令 我 對 這 些 在 背 後 默 默 努 力付 出 的 人 十 分 佩 服。

袁巧玲 (4G-26)




真 的 很 高 興 可 以 被 老 師 選 中 到 大 欖 隧 道 參 觀,令 我 可 以了 解 大 欖 隧 道 的 管 理 和 運 作,也 了 解 到 隧 道 公 司 各 部 門 的 入 職 要 求,我 覺 得 對 我 計 劃 未 來 非 常 有 用。希 望 學 校 還 會 有 這 類 型 的 活 動!

黃瑋婷 (4R-15)